5 april 2018

Poehe wat een dag. Zware wind dus koud en een lange dag met weer 25,6 km. Ik ben geland in Bergambacht mijn eerste overnachting van vrienden op de fiets en dat valt zeker niet tegen. Ik wordt hartelijk welkom geheten en krijg gelijk koffie. Gezellig met een kleinkind over de vloer. We praten wat en het voelt gelijk goed. Lekker douchen daarna. Ik ben behoorlijk moe, maar het was toch weer een mooie dag. Nederland op zijn mooist. Tot Moordrecht langs de IJsel, daar koffie, die ook nog gratis Is voor mij! Wat zijn er toch veel lieve mensen, volgens mij veel meer dan de kranten en de televisie met hun geweld propaganda willen doen geloven. Daarna wordt ik met een klein pontje overgezet door een vrouwelijke kapitein naar Gouderak. Na het dorp kom ik in de wetlands letterlijk en figuurlijk plat en grotendeels onder water, vol met ganzen zwanen en eendensoorten, erg mooi. Ik heb de wind aan de zijkant en wordt bijna van de smalle dijk geblazen. Als ik linksaf kan haal ik opgelucht adem de wind in de rug is een stuk prettiger. Als ik bij de Loet ben is het tijd voor eten en de zon breekt door. Ik ben al aardig moe, maar er is toch nog zo’n 10 km te gaan. Een mooi stuk, het Loetbos. Typisch Nederlands 300 meter breed en 5 of 6 km lang. De wind is ook wat geluwd en het zonnetje schijnt. Wat een leven, wat een geschenken.

Tot morgen