2018-04-06

Wat was het weer fijn vandaag. Een strak blauwe lucht lachte naar me toen ik wakker werd. Rijp op de daken dus het heeft licht gevroren. Een heerlijk ontbijt van Tilly en een jarige Frans hoe mooi kan een dag beginnen. Ik merk het aan mijzelf maar ook aan de mensen op straat meer open, meer vriendelijk en meer lach. Ok het Is nog vroeg in het jaar dus het Is nog behoorlijk fris vooral door de wind, maar toch de lente Is in aantocht. Een praatje hier een vriendelijke groet daar, je bloeit er zelf ook van open. Na een frisse wandeling hoog op de Lekdijk bereik ik Schoonhoven. Hoog tijd voor koffie. Even overweeg ik nog het zilvermuseum te bezoeken, maar dat past toch niet zo in mijn straatje. Het vakmanschap kan ik zeker waarderen, maar het aardse slijk heb ik wat meer moeite mee. Gewoon met de pont naar de overkant dus. En dan weer een heel stuk terug over een smal dijkje tussen de wilgen, maar nu met de wind schuin van achter. Dat Is toch een stuk relaxter. Na Groot-Ammers gaat het recht tegen de wind in naar de brug en dan een groot deel weer terug met de wind in de rug. Ik ben blij als ik even kan rusten achter een molen, even uit de wind. Onderweg terug praat ik een tijdje met een man die in zijn tuin aan het werk is en hij vertelt me dat er voor Den Donk een soort minicamping is. Dat klinkt als muziek in mijn oren, want er staat toch alweer 17 km op de teller. Nog maar 6 km te gaan over een prachtige grasdijken. Rondom weilanden en aan de horizon Groot-Ammers. Het blijkt een paalkampeerplaats van staatsbosbeheer te zijn. In de middle of nowhere heerlijk alleen de wind in de bomen het geluid van ganzen en andere vogels, wat zal ik straks slapen. Tot morgen.