2018-04-07

Weer een dag. De aarde Is onze moeder, maar zeker niet altijd zacht om op te liggen. Mijn matje Is toch wel erg dun voor de oude botten en als je dan de juiste plek gevonden hebt en een uurtje slaapt moet je er uit om te plassen. Zo’n oude zeur kan ik dan ook zijn. Maar uiteindelijk lukt het toch om in slaap te vallen en slaap ik ook goed. Om half zeven ben ik wakker door het geluid van een gemaal hiertegenover dat aanslaat. Het Is nog donker dus ik blijf nog lekker liggen in mijn warme harde bed. Langzaam aan de dag beginnen. Tegen zeven uur breken de eerste zonnestralen door de wolken en dan toch eruit. Het Is nog behoorlijk koud. Ik kleed me aan en maak koffie met het laatste water. Even genieten van de warmte en dan opruimen en inpakken. Rustig aan ook genieten van de zon tussendoor. Om negen uur op stap. Op 2 km Is een gasterij heb ik gisteren al gezien aan de overkant van het water, nu ben ik aan de goede kant en hij Is ook open. De waterfles vullen en echte koffie drinken. Natuurlijk ook een uitgebreide babbel met de baas, die zit ook maar te wachten op klanten zo vroeg. Inmiddels Is het ook al warmer geworden dus op stap maar weer. Op naar Bleskensgraaf. Ik moeten wat eten hebben en shag want er Is sinds gisteren niets meer te roken. In Bleskensgraaf Is een hardloopwedstrijd bezig dus als ik mijn boodschappen heb kan ik rustig genieten van de inspanningen van een ander onder het genot van een krentenbol. Daarna loop ik het dorp uit de polder in weer erg mooie lange en eenzame stukken over grasdijken met af en toe een molen. Vlak voor Hardinx veld kom ik twee vrouwen tegen die ook het pelgrims pad lopen maar dan tegengesteld. Ieder jaar samen 5 dagen wel een andere ervaring, maar het blijft een mooie tocht en alleen al daarom de moeite waard. In Hardinx veld heb al 17 km op de teller staan en zit ik er ook wel een beetje doorheen. Bij het station trakteer ik me op wat bier een een stokbroodje gezond. Ze bellen daar naar een B&b maar die Is vol. Doorlopen dus na een km of twee lopen langs de Giessen zie ik een mooi grasveld ernaast liggen twee mensen te zonnen. Ik vraag of dat veld van hun Is en of ik daar mijn tent op mag slaan voor de nacht. Ze kijken eerst wat vreemd op maar geven me wel toestemming. Dank jullie wel Ina en Dick. Daar slaap ik dan op 5 meter van de Giessen met een prachtig uitzicht. Er wordt toch maar goed voor me gezorgd door Petrus, Jacobus of St. Olaf.

Tot morgen