2018-04-11

Weinig slaap gisteren. Het heeft bijna 2 uur lang vreselijk geonweerd. In de buurt Is zelfs een deel van de woningen zonder stroom komen te zitten. Bij een caravan Is de luifel afgebroken. En bakken mer water, maar ik ben lekker droog gebleven. Vanmorgen dus later op pad en met wat extra gewicht van de natte tent.

Het was wel droog en bewolkt, maar niet al te koud. In het begin liep ik de verkeerde kant op maar daar was ik snel achter. Het pad ging door een nevelig bos met afwisselt broeklanden er tussen. Langs een eendenkooi met de naam Ter Kwak, je moet er maar opkomen. Daarna over de oude zeedijk met veel wielen sommige zelf nog van de Elizabethsvloed ui 1421. Bij El shout Is een bank en daar strijk ik neer. Tijd voor wat eten en eigenlijk koffie. Naar links staat een bordje met herberg over 1 km, maar ja is die wel open? Dan komt een man op een fiets bij me op de bank zitten en We raken aan de praat. Ik hoor prachtige verhalen van vroeger: meneer pastoor die door de week in de bak zit voor stropen, maar op zondag vrijgelaten wordt om de mis te lezen. De veldwachter die zelf met de peur aan het vissen Is en trots vertelt dat je daar fl. 75,- boete voor kan krijgen. Dat waren nog eens tijden. Het lijkt Merijntje Gijsens jonge jaren wel. Uiteindelijk nodigt hij me uit om met hem mee naar huis te gaan dan krijg ik daar koffie. Zo gezegd zo gedaan. Ik koffie en hij een beetje aanspraak en gezelligheid. Uit vriendelijkheid gegeven en in dankbaarheid ontvangen. Zijn vrouw Is op genomen in een verpleegtehuis en dan Is het ineens stil in huis. We praten een tijdje, maar uiteindelijk moet ik toch weer opstappen. Achteraf realiseer ik me dat We ons niet eens aan elkaar voor hebben gesteld. Wel heeft hij een mooi stukje in mijn dagboek geschreven. Van Drunen naar de duinen Is niet zover. Alweer een prachtig stuk bos en de zandverstuiving, mij wel bekend van eerdere bezoeken, maar met rugzak toch behoorlijk ploeteren door het zand. Uiteindelijk kom ik er toch weer uit pal naast een uitspanning met de begrijpelijke naam “De Rustende Jager”. Tijd voor bier en het vinden van een onderkomen. De teller staat al weer op 21 km gelukkig is er een B&b vlak bij dus de dag wordt weer prettig afgesloten.

Tot morgen.