2018-04-17

Het was weer een leerzame dag vandaag voor me. Patronen!! Ze hebben de neiging zichzelf in stand te houden ook als ze geen doel meer dienen. Een van mijn blinde vlekken. Maar laat ik beginnen bij het begin. Ik word wakker om 6 uur zoals meestal als ik onderweg ben. Mijn tent en slaapzak zijn kleddernat van de condens en dauw, de zon is nog niet op. In plaatst van eruit te gaan draai ik me nog eens om. De zon komt om kwart voor zeven op en dan denk ik laat de tent eerst maar drogen en draai me weer om. Om negen uur weer wakker de tent Is inmiddels al half droog. En dan valt het kwartje: ik hoef niets alleen genieten. Rustig sta ik op en maak koffie. Ik wacht gewoon tot de tent droog Is dan hoef ik niet de hele dag met 2-3 kg extra water te sjouwen. Het patroon zou dat tot gevolg hebben gehad. Wat een opluchting. Om half elf vertrek ik met een droge tent en slaapzak, wat maakt het uit ik ben aan het ont-moeten. Lekker rustig lopen door de prachtige natuur. Bossen en heide, veel zitten onderweg en genieten van het mooie weer. Ik mag mezelf ook verwennen. Wat een bevrijding en het resultaat Is nauwelijks minder 20 kilometer vandaag. Ik ben in Heeze ben lekker onder de douchen geweest en ga nu lekker eten. Buen Camino. Loes heeft vanmorgen de andere Loes uitgezwaaid ook voor haar natuurlijk Buen Camino.
Het past misschien niet in het pelgrims menu, maar het past We in het mezelf verwennen. Het was heerlijk maar ik heb geen idee hoe je zoiets moet eten.