2018-04-25

De dag begint met wat regen om 7 uur, dus ik draai me nog even lekker om. Uiteindelijk valt het mee en Is de tent om half 10 droog. Inpakken en wegwezen. Limburg blijft mooi, maar je moet er zijn om het te beleven. In Schin op Geul is het tijd voor koffie met kersenvlaai: nog warm zelfs. Op het terras raak ik aan de praat met mensen, die precies daar voor de deur een lekke band hebben gekregen hoeveel mazzel kun je bij pech hebben. Ze zitten al drie kwartier op de wegenwacht te wachten onder het genot van een kopje koffie. Tegenwoordig hebben ze niet eens meer een reservewiel alleen een setje lekstop dat meer schade toebrengt dan dat het oplost. Bovendien werkte het ook niet omdat het al te oud was. Na het geïnteresseerd aanzien van het werk van de wegenwacht toch maar weer verder. Omhoog en omlaag gaat het. Het valt soms niet mee met die rugzak. Af en toe wordt het erg donker en denk ik nu gaat het regenen, maar wonder boven wonder blijft het de hele dag droog. Het Is fris in de wind, maar de trui moet toch uit. Het blijft ook zoeken naar de route omdat de markeringen regelmatig ontbreken. En natuurlijk loop ik zelf ook gewoon markeringen voorbij omdat ik te ver in mezelf ben weggezakt. Uiteindelijk kom ik toch in Cadier en Keer. Hier slaap ik bij een adres van vrienden op de fiets. Toch nog 20 km gelopen vandaag. Onderweg nog het bewijs gevonden dat kabouters echt bestaan al hielden ze zich heel stil. En natuurlijk mooie mergel ontsluitingen gezien. Morgen verder naar Maastricht. Daar ga ik het labyrinth lopen in de Servaas kerk en dan twee dagen terug naar Den Haag voor een laatste weerzien met Loes voor ze naar Spanje vertrekt. Dat Is goedkoper en makkelijker dan dat zij naar Maastricht komt. En voor mij weer even 2 nachten in mijn eigen bed. Wat een vooruitzicht. Tot morgen.