Vandaag is het koud. Om kwart voor negen ben ik op pad. Het is nog maar een klein stukje naar Maastricht en na wat veldwegen loop ik de buitenwijken van Maastricht in. Vandaag ga ik mijn tocht onderbreken voor een bezoek aan huis. Daar wacht me een nieuwe telefoon en een een vrouw. Het eerste bezoek is aan de Sint Servaasbasiliek.
Er is daar een mooi labyrint dat ik graag wil lopen. Tegen half elf ben ik er en mag ik als pelgrim gratis naar binnen. Het is een verrassend labyrint een soort chartres type, maar het merkwaardige is dat je begint met een ronde helemaal on het labyrint heen. Op de hoeken van het labyrint zijn mozaïeken met afbeeldingen van de diverse plaatsen waar je langskomt. We beginnen in de Sint Servaas, daarna kom je in Aken, Keulen, Rome en Constatinopel. Daarna begint het labyrint pas om in het midden te eindigen in Jeruzalem, De paden zijn smal maar wel beloopbaar. Omdat het nog vroeg is wordt ik ook niet gestoord door toeristen. De hele loop wordt ik begeleid door orgel muziek omdat de organist aan het oefenen is. Ik kijk nog even rond in de kerk en dan vertrek ik naar het station. Het is een vreemde gewaarwording dat je in 3,5 uur weer thuis ben terwijl ik daar 500 km voor heb gelopen in 25 dagen. De thuiskomst is ook wat vreemd. Heerlijk om Loes weer even vast te kunnen houden, de tuin te zien en in mijn eigen stoel te zitten.
Ik geniet nu 2 dagen en dan ga ik weer terug naar Maastricht om mijn weg te vervolgen.
tot over 2 dagen.