2018-04-30

Het was een stormachtige nacht. Vanaf 10 uur tot zeker 1 uur ‘s nachts heeft het fors ge├Ânweerd en om kwart over zes regende het nog steeds. Ik heb me nog maar eens omgedraaid. Om 8 uur was ik weer wakker en toen was het droog en het waaide nog steeds stevig. Dat is gunstig dan droogt de tent tenminste en dat scheelt weer gewicht. Langzaam aan koffie maken en inpakken en om half tien op pad. De wind maakt het koud en het is zwaar bewolkt, maar gelukkig wel droog. Via Mheer loop ik naar Banholt. Hier ben ik al eens geweest in de jaren zeventig. Naast de kerk staat een merkwaardige den. Ik heb me altijd afgevraagd wat daar achter zat, maar nu is het duidelijk. Zie foto. Toen was ik met de auto en nu te voet en dat is toch een wereld van verschil. Misschien speelt de leeftijd daar ook wel een rol in trouwens.

De maandagen zijn altijd problematisch omdat de horeca die nodig heeft om de weekendomzet uit te rekenen. Alles is dicht. In Reimerstok kan ik gelukkig krentebollen kopen zodat ik wat te eten heb, maar koffie zit er niet in. Ik loop door het dalenlandschap van Zuid Limburg dus heuvel af en weer op. Aspergevelden worden afgewisseld met appelboomgaarden, graslanden en ingezaaide velden met weet ik veel. Er zitten wel weer erg mooie stukken tussen, maar die moeten jullie zelf maar gaan bekijken want foto’s doen toch geen recht aan de realiteit. In Epen begint het te regenen dus schuilen. Het duurt niet heel lang gelukkig en een stukje verder vind ik een restaurant/hotel dat wel open is. Eindelijk koffie en een uitsmijter. Na een uur ben ik weer op weg, maar de moed is op. Als ik langs een camping kom besluit ik dat het genoeg is voor vandaag. Ik heb 20 km gelopen in de wind en kou. Aken moet maar wachten tot morgen en dat zal best lukken. Nu dus in Vijlen Camping Rozenhof, bier, electra en een douche een pelgrim zou zich omdraaien in zijn graf met zoveel luxe. Tot Morgen