2018-05-01

Het heeft weer de hele nacht geregend en gestormd en weer is het ‘s morgens droog. Wat een mazzel heb ik toch. Het is nog wel behoorlijk koud als ik op pad ga, maar een stevige pas erin zorgt ervoor dat ik toch wel warm word. Ik loop door het hoogst gelegen bos van Nederland het Vijlener bos. Alles is zijknat door de regen en glad dus toch voorzichtig lopen. Ik kom een cafe tegen en drink koffie met uitzicht op de Vaalserberg met uitkijk toren. In Vaals loop ik nog langs het VVV voor een stempel en dan loop ik Duitsland in. Hier wordt 1 mei gevierd en dus is alles dicht. Dat komt mij wel goed uit. Niet de gebruikelijke herrie en stank van een grote stad. Ik loop naar de dom voor een officieel stempel in mijn paspoort. Onderweg kom ik nog wat Jacobalia tegen en dan eten en een slaapplaats. Dat lukt ook.

Loes is vanmorgen vertrokken naar Hendaye. Tot Parijs is alles goed gegaan, maar doordat een metrolijn niet reed heeft ze haar trein van Parijs naar Hendaye gemist. Na een paar uur wachten en bij betalen is ze toch goed aangekomen. Gelijk op de eerste dag al avonturen die goed aflopen. Haar Camino is ook begonnen. Tot morgen.