2018-05-03

Een avontuurlijke dag vandaag. Om kwart voor negen op stap. Niemand te zien op de camping en dat blijft zo gedurende 20 km. Alleen in het bos. De wegbewijzering is afwezig en als ie er wel is doet hij niet ter zaken. Op een rechte weg zonder afslag is het wel leuk een markering te zien, maar dan kun je ook zonder. Gelukkig is er GPS hoewel die ook niet altijd zaligmakend is. Paden zijn verdwenen en andere paden zijn verschenen. Uiteindelijk lukt het me toch om een weg te vinden. Zoals ze zeggen alle wegen leiden naar Rome, dus verkeerd lopen kan niet het duurt alleen wat langer. De stilte en de rust zijn een verademing. Uren lang geen mens om je heen alleen vogels en een enkele eekhoorn.

Vandaag ook de eerste heuvel van 700 meter voor de kiezen gekregen. Das toch 500 meter klimmen en weer dalen natuurlijk. Ik heb nog steeds de neiging om te snel te gaan, oude ingesleten patronen laten zich maar moeilijk verwijderen. Gelukkig heb ik nog een paar maanden om te oefenen.

Ik ben aangekomen in Simonskall een oud dorp van misschien 20 huizen waarvan de helft hotel of pension is

Tamelijk bizar en het is uitgestorven, maar misschien is men aan het wandelen. Ik ben benieuwd wat de dag van morgen brengt. Tot morgen.