https://youtube.com/watch?v=Pn_GRBv9mmw%3Frel%3D0

2018-05-04

Zoals op het filmpje te zien is begint mijn dag in stilte. Wel eerst 200 meter het dal uitklimmen, maar dat maakt niet uit. Heerlijk de dennen staan in bloei dus bij iedere windvlaag wordt ik bedekt met een dun laagje geel stuifmeel. Later komen daar de pluizen van de berken nog bij. Wat een prachtige wereld leven we toch in. Het zonnetje schijnt weer en de hemel is strak blauw. In Schmidt doe ik boodschappen en dan op naar het Ruhrdal stuwmeer. Het blijft zoeken naar de weg, maar alle wegen leiden naar Rome, dus kan het niet fout gaan. Aan het stuwmeer is het eten geblazen en genieten van de stilte. Daarna is dat helaas over. De route gaat nu langs de weg een stuk en er zijn veel motorrijders aan het touren. Asociaal zoveel herrie die maken. Zelfs als je een paar honderd meter van de weg afzit. Na Heimbach begint de klim naar de abdij Mariawald. Ik hoop daar te kunnen overnachten, maar helaas is het in handen van vrienden van de abdij en is er niets meer van het kloosterleven over. Inmiddels zit ik op 20 km en ben er wel klaar mee voor vandaag. Jammer dan het is wat het is dus moet er doorgelopen worden. Uiteindelijk bijna 29 km vandaag en zit ik in een pension in Gem√ľnd. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe wonderen. Tot morgen.