2018-05-09

Om acht uur op weg na een prima nacht met ontbijt. Na een half uur langs de Ahr heb ik een leuk gesprek met een fietser. Hij heeft me al eerder ingehaald en gutemorgen gewenst( een uitzondering in gemütlich Deutschland). Hij is 91 en fietst of loopt nog iedere dag. Hij woont in een bejaarde huis met zijn vrouw. Ze zijn 68 jaar getrouwd, maar zijn vrouw kan alleen nog met een rolator lopen. Hij doet dat wel iedere dag, want als je blijft zitten, dan wacht je alleen nog op de dood volgens hem. Ongelooflijk wat een spirit.

Een tijdje later mis ik een pijl en eindig op een doodlopend pad langs de rivier. De keuze is of 2 km teruglopen of recht omhoog tegen de dalwand. Een beetje avontuur hoort erbij dus recht omhoog. Met veel problemen kom ik boven en waarschijnlijk had ik sneller terug kunnen lopen, maar ik heb er wel van genoten. Al die gebaande wegen zijn ook een beetje saai. In Senzig aangekomen begin ik aan de Rheinsteig. Dit is weer de E8, maar de markering is nu wel goed. Vlak voor Bad Breisig krijg ik voor het eerst de Rijn te zien. Weer een deel van mijn weg is afgerond. Op naar de Main.

De dip van gisteren is weer voorbij voor nu. Ik zit weer prima in mijn vel. Verbazend wat een nacht goed slapen kan doen.

Tot morgen.