2018-05-12

Alweer een mooie dag zonovergoten en zelf lopen in de schaduw of langs het water met wat verkoelende wind. Ik ben toch een geluksvogel. De dag begint laat want de tent moet eerst drogen. Ik houd er zoveel mogelijk rekening mee dat de tent aan de westkant staat zodat ie ‘s morgens gelijk in de zon staat. Ik ben natuurlijk wel tussen 6 en 7 wakker dus moet ik lang wachten als de tent nat is. Daar heb ik wel moeite mee. ‘s Morgens bruis ik van energie en wil op pad. Een goede les voor me in geduld. Eerst loop ik terug langs de Moezel tot de brug en dan aan de andere kant tot aan de monding in de Rijn. Daarna duik ik Koblenz in want ik wil wel een stempel hebben. In de Mariakerk is een orgelconcert aan de gang. Het is een vreemde kerk met verschillende stijlen uot de diverse perioden. Ik weet niet wat ik er van moet vinden. Het concert was wel leuk een soort markt muziek. Uiteraard steek ik weer kaarsjes op bij Maria, voor mijn gevoel een goed ritueel Maria als representante van moeder Aarde. Daarna naar de Jezuitenkerk, omdat ik daar langs kwam. Daar hebben ze wel een stempel en het is een veel mooiere kerk. Moderner en het is meer ingericht voor kontakt. Ik heb een heel gesprek met een vrijwilligster, die daar werkt en dat was fijn. Delen blijft toch een kern waarde denk ik. Ik heb niet veel op met Jezuiten, maar dit was ok. Daarna eerst nog een wandeling van 1,5 uur langs de Rijn en dan weer klimmen. Door het bos met af en toe weer een mooi uitzicht op de Rijn. Helaas blijft het lawaai van de “Beschaving” vrijwel de hele tijd hoorbaar. Dat krijg je met een dal. Het is ook ongelooflijk hoe vol het gebouwd is langs de Rijn een enorm lint van bebouwing alleen onderbroken als de rots te ver naar voren steekt. Dan loopt er natuurlijk nog steeds de trein en de autowegen en aan twee kanten. Ik ben benieuwd hoe lang dat nog door gaat. Vandaag heb ik toch een hotel gevonden in Stolzenfels aan het water; bier en eten. Ik loop op de linksrheinische Jakobsweg en de Rheinsteig. De E8 ben ik weer kwijt, maar ik kom hem wel weer tegen. Dit is af en toe ook relaxed langs het water zonder klimmen. Zolang ik de Rijn volg naar het zuiden zit ik goed.

Dit was het weer voor vandaag, morgen verder met de avonturen van Sikkie.