2018-05-13

Het heeft de hele nacht geregend. Blij dat ik in hotel zat. Helaas vanmorgen regende het ook nog en dat is zo gebleven tot even na twee uur. Ach het meeste valt er naast dus gewoon op pad. Ik heb besloten om beneden langs de Rijn te lopen. Vandaag even wat minder geklim bovendien zal het in het bos en op de helling wel glad zijn. Tot Brey gaat het prima ja nat, maar daarna kom ik pal langs de weg en spoorlijn te lopen, dat is een stuk minder. Er is nergens een plek om te schuilen dus doorlopen. Biij Spay staat een bord Rotterdam 412 km langs de Rijn de andere kant op naar Basel ook 412 km en ik zit al over de 800 km. Wat heet omlopen. In Bopard is er eindelijk een terras met koffie en kwarktaart. Heerlijk ik kan gelijk een beetje opdrogen. Na een uur rust toch weer op weg. Nu toch maar weer klimmen gelukkig wordt het daarna snel droog. Ik loop weer op de Jakobsweg zonder de herrie van trein en auto’s en dat is toch een stuk prettiger.

Het hemelvaartweekend is weer afgelopen, dus in Bad Salzig is het geen probleem om een pension te vinden. Ik ben de enige gast. Gisteren zat het nog vol. Hopelijk is het morgen weer droog en zijn mijn spullen weer gedroogd. Ik wacht het maar af. Tot morgen.