2018-05-18

Pfoe dat valt nog niet mee een dagje rust. Om half negen ontbijten. Dan rusten tot 10 uur. Daarna naar het VVV een stempel voor mijn paspoort halen. Dwalen door de stad en dan naar Museum Am Strom. Daar is een speciale tentoonstelling over Hildegard von Bingen. Erg interressant. Haar hele leven wordt stap voor stap verteld en natuurlijk ook haar belang in de geschiedenis. Haar spiritualiteit maar ook haar muziek. Dat alles al 1000 jaar geleden erg mooi maar ook vermoeiend. Het mooie was ook dart er een Nederlandse vertaling van alles was en dat ik korting kreeg als gepensioneerde. Het museum omvat meer dan Hildegard, maar daar ben ik niet aan toe gekomen. Terug naar het hotel en een paar uur slapen. Heerlijk ik hoop dat ik vannacht nog kan slapen.

Wat hebben die duitsers toch met ijs het ene eiskafee na het andere en ik wil gewoon een pilsje wat natuurlijk ook lukt. Je gaat de raarste dingen doen. Schoenen poetsen dat heb ik eeuwen niet meer gedaan, maar is toch nodig denk ik als ik het met 1 paar wil redden. Nu wacht nog een lange avond en morgen mag ik weer lopen. Ik heb de route van de E8 weer te pakken gekregen op mijn telefoon, dus vanaf Worms ga ik die weer volgen. Het blijft een avontuur. Tot morgen