2018-05-19

Vandaag weer op pad. Het valt soms niet mee. In het begin is de route afgesloten en moet ik een omweg vinden. Op een gegeven moment vind ik weer markeringen, dus gaan met de banaan. Na 3 km klimmen ga ik even zitten om de route te bekijken. Ai ik zit op de verkeerde route, deze gaat naar Trier en ik moet naar Worms. Opgewekt een stuk terug dus, wel naar beneden dat scheelt en dan met wat gepuzzel naar de goede route lopen. Het is mooi weer dus maakt het niet zoveel uit het is allemaal nieuw ook de foute route. Het is nu bijna allemaal wijnbouw en volgens een lokale wijnboer ziet het er goed uit dit jaar.

De markering hier is helaas bedroevend zeker in vergelijking met wat ik tot nu toe heb meegemaakt. Gelukkig heb ik nu een kaart waar de route op staat en dat helpt een hoop. Dat dingen anders zijn in Duitsland merk je aan allerlei dingen. Geen drinken te krijgen voor vijf uur. Maar ook bizarre dingen, de vloeitjes zitten andersom in het pakje n.l. met de plakrand naar binnen ook de rizla vloetjes, waarom???

Vannacht slaap ik weer in de tent ergens tussen Nieder en Ober Hilbersheim. Een mooi plekje, maar het is duidelijk dat ik in de buurt van de luchthaven van Frankfurt kom. Het is weer eens wat anders dan treinen. Ik ga eten maken. Macaroni met groene pesto en salami misschien nog emmentaler erop. Mjam mjam. Eet smakelijk. Tot morgen. Oh de foto is van de kapel van het klooster op de Jakobsberg net buiten Ockenheim.