2018-05-20

Het voordeel van vliegtuigen is dat het na elf uur rustig wordt in tegenstelling tot treinen, die de hele nacht doorgaan. Dus laat in slaap en vroeg weer wakker, want om zeven uur hangen er al heel wat klaar voor de landing. Het zonnetje schijnt dus de tent droogt lekker. Om 9 uur op stap eerst naar Ober Hilbersheim daar moet ik de route weer oppakken. Ik heb er zeker wel drie pijlen gezien, maar dat was het dan ook wel. Helaas ben ik door het zoeken naar de route ook mijn orientatie kwijt zodat ik toch een verkeerde kant op loop. Weg met de route ik maak zelf wel wat met de kaart. Ik maak een lijstje met plaatsnamen waar ik naar toe moet, dan moet het toch lukken. Ik loop naar Partenheim, daar is niets open jammer genoeg, dus maak ik zelf maar koffie. Ondertussen is het weer aan het veranderen. Vlak voor Wörrstadt krijg ik een flinke bui, maar ik kan schuilen onder een boom en de bui trekt vrij snel voorbij. In Wörrstadt is een terras open van een Eiskaffe. Geen eten, maar wel bier. Terwijl ik op het terras zit barst er een onweer los met bakken regen. Nog maar een biertje dan. Als het wat droger wordt ga ik opzoek naar een gasthof. Helaas is alles dicht of vol. Pinksterweekend. Dan maar verder kijken of ik een plekje kan vinden voor mijn tent, liever niet natuurlijk of een schuur. Dat laatste lukt. Ik slaap naast de landbouwmachines, koud maar droog. Hopelijk morgen beter weer in ieder geval verder. Tot morgen.