2018-05-22

Weer een mooie nacht met nachtegalen achter de rug. Ondanks het lekkende luchtbed heb ik prima geslapen. De tent is droog dus dat scheelt een hoop tijd. Om half negen op pad. Na een kwartier begint het te regenen. Ik ben blij dat alles al ingepakt is. Na een half uur is het weer droog en breekt de zon door. Om half tien loop ik Westhofen binnen en sta gelijk voor een Nettomart. Soms vallen de dingen allemaal op zijn plaats. Gelijk inkopen doen, want ik heb alleen nog macaroni zonder iets. Dat is wel erg mager. Het nadeel is dat de rugzak gelijk een stuk zwaarder is. Aan het eind van het dorp vul ik mijn flessen met water, weer twee kilo erbij. Het is ongelooflijk dat ik het allemaal nog kan sjouwen 18 kilo is wat ik nodig heb om te overleven. En dan ook nog heuveltje op en weer af. Ik leer wel langzaam aan om minder snel te lopen, vooral heuveltje op. Vast oefenen voor de Alpen. Onderweg maak ik koffie en geniet van het uitzicht en van wat er onder mijn neus gebeurt. Al dat gekriebel op de grond, mieren, torretjes, kevers, spinnen en vliegen in alle formaten. Het leeft allemaal, waarvan en waarom is het grote raadsel dat ons allemaal verbind. Wat voor hun geldt, geldt ook voor ons: Eten en gegeten worden. De een zijn dood is de ander zijn dood. En dan zijn er nog mensen die zeggen dat wonderen niet bestaan. Maar goed laat ik niet te veel gaan filosoferen. Het is hier en nu. Na 26 km kom ik aan in Worms. Al dreigde er steeds regen verder dan een paar druppels is het niet gekomen. Hier ga ik weer over op de geplande route. Ik heb een nieuwe kaart gekocht en croks want ik ga dingen naar huis sturen, die ik niet meet nodig heb. Het scheelt weer gewicht. Morgen weer verder. Tot morgen
Oh bijna verrgeten vlak voor Worms de eerste ree gezien. Helaas geeen foto want mijn telefoon was leeg.