2018-05-23

De dag begint grauw en grijs, maar wel droog. Ik kan niet te vroeg weg, want ik moet eerst naar het postkantoor overbodige dingen, zoals een kapotte powerbank, een te kleine waterfles en te zware slipppers terugsturen. Het postkantoor gaat pas om half tien open. Daarna op pad richting de Rijn. Onderweg nog een ontmoeting met een paar bloementransporteurs uit Katwijk en dan de Rijn over. Aan de overkant overheerst weer de stilte en het is vlak geen golvend landschap, nee hollands vlak. Heerlijk natuurlijk loop ik een paar keer verkeerd maar wat maakt het uit niemand die het ziet. Na Biblis kom ik weer eens in een bos. Het Jägerswald. Het weer is opgeknapt en de zon doet dapper zijn best. Prima wandelen hier dus ik maak nog een extra ommetje. Dan toch maar afbuigen naar Einhausen. Daar is geen overnachting. Inmiddels is het weer wat grimmiger geworden, het rommelt en af en toe vallen er wat spetters. Nog even doorlopen naar Lörsch. Het hotel is vol, maar ik kan wel een pilsje krijgen, heerlijk na een dag met alleen maar water en zelf gemaakte koffie. Daar ontmoet ik ook de eerste andere pelgrim. Hij komt uit Rucphen en is op de fiets naar Rome via de Reitsma route. Door zijn beschrijving vind ik toch nog een overnachting hier. Natuurlijk hebben we een fijn gesprek samen. Voor mij de eerste pelgrim die ik tegenkom. Wat een herkenning. Dat geeft de burger weer moed. Als ik bij de overnachting kom heb ik 33.7 km gelopen vandaag en ik kan het ook goed voelen. Gelukkig staat er een grill wagen voor de deur, dus een halve haan met een salade en Niko is weer helemaal het mannetje. Aan de overkant een kroeg voor de nadorst, sjonge sjonge ‘t is weer afzien vandaag. Ik kijk nu al uit naar morgen. Welterusten allemaal.