2018-05-24

Na de inspannende dag van gisteren begint de dag rustig. Wel om zeven uur wakker natuurlijk, maar alles rustig aan. Koffie maken, inpakken en dan om kwart voor negen op pad. Als je al zo’n tijd onderweg bent doet het bizar aan al dat drukdoenerij in de morgen. Iedereen op weg naar het werk. Ik snap het wel natuurlijk, maar je voelt de stress in de lucht hangen. Trouwens de scholen beginnen hier kennelijk ook vroeg om half acht zie je al kinderen lopen met rugzakjes op weg naar school. Al dan niet begeleid door ouders.

Langzaam aan verlaat ik Lorsch en loop de natuur weer in. Hoewel er veel cultuur- landschap is gerst, aardappelen en mais, is er ook veel ruimte voor verwilderde velden. Vogel en amfibie beschermings gebieden. Heerlijk dat gezang van de vogels en het gekwaak van de kikkers. De nachtegaal zingt ook niet alleen ‘s nachts maar doet overdag ook zijn best.

Het merendeel van de tijd gaat de route net langs of door de rand van de dorpen of steden. Dat is natuurlijk prima, maar levert wel een probleem op om eten en drinken te krijgen. Na 16 km loop ik door de rand van Einheim en daar is wel een chinees. Eerst maar uitgebreid eten dus, want dan heb ik dat vast binnen. Voor het eerst in weken eet ik weer eens mihoen en kleine loempias. Wat een genot. Daarna moet ik toch weer lopen en dat valt niet mee. Het is erg heet en benauwd. Er dreigt weer onweer. Uiteindelijk bereik ik Heddesheim en vind een hotel. Na 25 km is het genoeg geweest. Onder het eten raak ik in gesprek met Elizabeth van 75. Ze kan maar niet geloven dat alles loop. Ze is decoratieschilder geweest. We hebben een heel leuk gesprek. Ze wil me haar schilderijen laten zien, maar als we op weg gaan naar haar huis komen we haar vriend tegen. Die is behoorlijk pissed off kennelijk is ze te lang weggebleven. De schilderijen heb ik dus niet gezien, maar het was wel een fijne ontmoeting. Nu is het tijd om te slapen. Helaas geen foto’s vandaag het is er niet van gekomen. Tot Morgen.