2018-05-25

Het verwachtte onweer is gisteren niet gekomen. Ik heb dan ook slecht geslapen heet en benauwd. Vanmorgen was het niet beter. Het hele dal hangt vol met een dunne mist en daar brandt de zon doorheen. Benauwd en zweten dus, maar the road goes on. Om kwart over acht na het ontbijt op pad. Hier is een soort kassenbouw met plastic tunnels. Veel aardbeien, maar ook tomaten en prei. Tegen tien uur loop ik Ladenburg binnen. Ik hen een gesprekje met twee lokals die geïnterresseert zijn. Daarmee ben ik bij de Neckar aangekomen. Voorlopig blijf ik die volgen. Een mooie route en erg rustig. Alleen wat fietsers en joggers. Bij Neuenheim loop ik langs de dierentuin en het universiteitscomplex. Neuenheim ligt tegenover Heidelberg. Het eerste terras duik ik op. Even uit de zon en wat drinken en eten. Heerlijk en uitzicht op een kinderspeeltuin. Na een uur stap ik weer op. Ik besluit om Heidelberg in te lopen naar het VVV voor een stempel. Die moeite had ik me kunnen besparen, wat een lelijk ding. Vlak voor Heidelberg kom ik een Japanner tegen. Hij is al twee maanden onderweg op de fiets door Duitsland. Hij maakt aquarellen in zijn dagboek, erg mooi maar klaagt over het licht. Later zie ikhem weer op de camping.

Als ik Heidelberg uitloop begint het te regenen, rugzak in de hoes en verder maar weer. Ik loop langs de weg en natuurlijk is er zo’n lolbroek die volgas door een plas naast me rijdt. Ik ben zeiknat, gelukkig kan ik even verder in een bushokje schuilen, want het gaat steeds harder regenen. Na 45 minuten is het weer droog en kan ik verder. Na 26 km bereik ik de camping in Neckargem├╝nde. Het is door de regen lekker opgefrist. En ik heb het lek in mijn luchtbed gevonden. Morgen weet ik of de reparatie gelukt is. In ieder geval is het lek gelokaliseerd en dat is winst. Morgen weer verder op mijn reis in het onbekende. Of te wel to go where I never have been before, beyond the bounderies of my known universe. Ik hoop dat jullie morgen ook weet een topdag mogen hebben. Het is weekend dus geniet ervan.

Tot morgen.