2018-05-27

Al heb ik slecht geslapen, op het terras van de bar was life muziek, een slechte benadering van Buena Vista Social Club, tot half elf. Als je dan denkt ok nu kan ik slapen beginnen ze aan de overkant bij een disco vuurwerk af te steken. Om half twaalf is het uiteindelijk rustig, maar ik kan niet meer slapen. Maar je rust natuurlijk toch wel uit. Om kwart voor zeven ben ik weer wakker. Het is bewolkt en de tent is niet heel erg nat, dus zo snel mogelijk op pad. Acht uur dus. Het is nu nog rustig en koel. Voort gaan mijn voeten over bospad in de schaduw begeleid door de hompen van mijn stok. Bij Zwingenburg is een natuurvrienden huis al open. Lekker koffie met rabarbertaart. De eerste 8 km zitten er al op. Inmiddels is er van de bewolking niets meer over en de zon brandt. Vanaf Zwingenburg is er nauwelijks nog schaduw en loop ik ook nog langs de grote weg. Dat valt niet mee, het zweet bijt in mijn ogen en ik heb een walm van te warme emmenthaler kaas om me heen. Als ik de schaduw van een boom zit te rusten, stopt er een local om te informeren of het wel goed met me gaat. Het duurde even voor ik begreep waar hij het overhad, want het klonk echt niet Duits, maar het was wel een vriendelijk gebaar. Dat zijn de dingen die het de moeite waard maken. Er zijn maar weinig mensen die terug groeten als je ze tegenkomt. Vooral vrouwen kijken naar me alsof ik op hun kuisheid uit ben. Het zal wel door mijn verwilderde uiterlijk komen gecombineert met vreemdelingen angst. In Neckargerach kan ik pinnen en dat is nodig. Hier zijn de meeste pinautomaten binnen in het voorportaal van de bank, het is er bloedheet of je een sauna instapt. Inmiddels is het twaalf uur geweest dus zoek ik een plek in de schaduw voor een lange rust. Dat duurt even, maar lukt toch. Al mijn kleren zinn doorweekt en kunnen nu een tijdje drogen, maar de eerste de beste camping is wel het einde van de dag besluit ik. Daar ben ik dan Camping Germania in Mörtelstein. Heerlijk een douche, een wasmachine en een droger, bier en eten. De dag is compleet. Morgen een nieuwe dag. Ik heb een mooi plaatsje aan de Neckar, het motorjachtje hoort er niet bij hoor.

Tot morgen.