2018-05-28

Het moeilijkste moment van de dag blijft toch de ochtend. Om zes uur half zeven wakker worden en dan moeten wachten tot de tent droog is. Als ik geluk heb is dat vroeg, maar het zit regelmatig tegen. Vanmorgen was het gemiddeld. Om acht uur is het zover. Alles is al klaar de koffie is gedronken, maar de tent moet helemaal onderin. Om half negen jan ik op pad. De zon doet goed zijn best, daarom was de tent zo vroeg droog. Dit wordt weer een hete dag. Iemand onderweg vond het nodig te melden dat het nog twee graden warmer wordt dan gisteren. Om de moed erin te houden. Hij heeft wel gelijk gekregen en er was weer weinig schaduw, maar wel iets meer wind. Het lukt niet om meer dan een half uur achter elkaar te lopen. Zo gauw ik schaduw zie ga ik zitten, minstens een kwartier. In Hochhausen kom ik langs een Penny supermarkt. Brood, perzikken( nog 2 dagen meesjouwen voor ze rijp zijn), kaas en shag. Ergens in de schaduw vind ik een plekje om te eten. Het is nog vroeg, maar ik ben al doorweekt.hIn Hassmersheim zie ik een etalage met medische hulpartikelen. Ik wil een rubberen dop voor op mijn stok, want die wordt steeds korter. Helaas hebben ze die niet, maar ik krijg wel gelijk een fles water en ze vullen mijn flessen weer aan. Ondertussen gaat ze bellen naar Heinsheim, want daar hebben ze wel zoiets. Die zijn op maandag gesloten na een uur en dat is het geweest. Inmiddels ben ik in Heinsheim na 24 bloedhete kilometers, dus misschien gaat het morgen ochtend lukken.

Het is mantradag, maar ik heb niet gezongen. Hele stukken gingen over het fietspad naast de weg en dan wordt het lastig volgende keer weer, ik had wel veel zin in de Gayantri mantra, die past wel bij mijn staat op dit moment. Ik wou dat ik geuren kon toevoegen aan de blog. De vlieren, ligusters rozen en allerlei andere bloemen staan volop in bloei en iedere keer wordt je weer overvallen door een nieuwe geur als je langs loopt. Heerlijk.

Dit was het weer voor vandaag, ik leef nog en ik geniet. Langzaam kom ik toch in de richting van dus alles is ok.

Tot morgen.