2018-05-29

Wat was ik moe gisteren. Om acht uur op bed en geslapen tot kwart over tien, toen naar de wc en mediteren. Tijdens het mediteren weer in slaap gevallen. Om kwart voor een weer wakker en naar de wc, het eten was niet erg goed en dat is te merken. Om kwart over vijf weer wakker te vroeg nog maar even omdraaien, maar om kwart over zeven is het echt op hoewel ik nog steeds niet helemaal bij de tijd ben. Roken en eten en dan inpakken. Om half negen op pad, maar een klein stukje voor de deur van de fachhandel wachten tot ze open gaan om negen uur. Hetzijn de kleine dingen die het doen zong ooit eens iemand en hij had gelijk. Ik heb een rubberen dop voor op mijn stok, geen slijtage meer en ook geen gehomp bij iedere twee stappen. Ik zie er wel meer uit als een bejaarde met stok, maar ik ben senior en mijn probleem is opgelost en nog gratis ook, een donatie van de vakhandel in Heinsheim, dank je wel.

Om kwart over negen ga ik op pad zo blij als een kind. Hoewel het nog steeds erg warm is: 21 C om acht uur en erg vochtig wordt de zon toch veel afgeschermd door de bewolking en dat scheelt. Sneller dan verwacht bereik ik de Kocher. Weet een nieuwe rivier en ze worden steeds kleiner. Vlak voor Neuenstadt is een terras ze zijn eigenlijk nog niet open, maar ik kan wel bier krijgen. Ik had gedacht om in Neuenstadt te overnachten en dat is nog maar 2 km dus dat moet kunnen. Ze vertelt dat ze in de afgelopen weken al verschillende nederlanders op weg naar Rome heeft gehad, maar allemaal op de fiets. Ik ben de erste verr├╝ckte der laufend ist. Ze kan er niet over uit en belt zelfs naar haar man om het nieuwtje te delen. Weer iemand blij gemaakt denk ik dan.

In Neuenstadt is geen overnachting, dus loop ik door. In het volgende dorp ook niet, maar er is wel een restaurant, dus eerst maar eten. En zeker niet slecht. Zwarte pasta met garnalen en een salade. Dopio en limoncello toe. Nou dan is het niet erg meer om aan de kant van de weg te slapen.

Tot morgen.