2018-05-31

Onveranderlijk heet en benauwd. Ontbijten lukt nauwelijks vruchtenyoghurt krijg ik er nog in, maar daar ga ik ook geen geld meer aan uitgeven. Ik ben om acht uur op pad. Alleen het optillen van mijn rugzak leidt al tot een zweetuitbarsting. Morgen om zes uur op pad dan is het nog niet zo heet. Ontbijten doe ik wel onderweg. Het schiet in ieder geval beter op dan gisteren. De plaatsnamen rijgen zich aan elkaar ik kan ze echt niet allemaal onthouden. Het is weer een of andere feestdag dus alle winkels zijn dicht in Forchtenburg is wel een bakker open, dus koffie en gebak. Dat gaat er inmiddels wel in plus nog een fles limo. Ik raak aan de praat met een nederlandse fietser, die ook op weg is naar Rome. Ik zit duidelijk op de Reitsma route, dus veel asfalt, maar wel door het dal. Trouwens er zijn niet veel andere mogelijkheden hier. Die fietsers doen er maar zes weken over en sommige maar drie. Ik vraag me af of je dan nog wel wat ziet. Deze fietser doet het in zes weken en heeft het al eerder gefietst, maar via een andere route. We wensen elkaar een goede tocht en een behouden terugkomst zoals het hoort en gaan ieder ons weegs. Mijn gedachten zijn vandaag veel bij Ajita, hij wordt vandaag geopereert hopelijk met succes. Het blijft lastig als je zo’n eind uit elkaar zit, maar in mijn hart ben ik bij hem om hem te steunen.

Inmiddels ben ik ik in K├╝nzelsau in een pension, lekker gedouched en nu aan het bier. 21,5 km is genoeg voor vandaag. Morgen vroeg beginnen, dan kan ik weer wat km maken. Nog maar 250 km en dan ben ik in Oostenrijk en begint de klim de Alpen in. Ik heb er zin in weer eens een ander beeld dan een sloot naast je de hele dag.

Hier moeten jullie het weer mee doen voor vandaag. Ik kan niet alle muizenissen in mijn hoofd delen, al was het maar dat ze zo vluchtig zijn.

Vanmorgen een steen gefotografeert met interressante teksten ik hoop dat het te zien is.

Tot morgen. Vrede en alle goeds