2018-06-01

Moeder natuur speelt spelletjes met me. Ik had gisteren besloten om extra vroeg op pad te gaan in verband met de hitte, word ik wakker om vijf uur regent het en het is zwaar bewolkt, dus ik draai me nog een keer om. Het heeft niet veel geregend, maar toch. Om half zeven op pad. Het is verlaten op straat op de vuilnisman na en het is lekker fris nog. Rond negen uur breekt toch de zon af en toe door, maar het blijft aangenaam als er weer een wolk langsschuift. In Dötingen vraag ik een vrouw om mijn fles te vullen. Ik krijg gelijk ook koffie en de geschiedenis van Braunsbach 2 km verderop te horen ondersteund met foto’s. Op 29 mei 2016 is het halve dorp verwoest door een gigantische onweersbui, die aardverschuivingen heeft teweeg gebracht. Onvoorstelbaar wat een puinhoop er dan achterblijft. Autowrakken vol met modder en keien, boomstammen en allerlei rotzooi dat is meegesleurd. Gelukkig zijn er geen doden gevallen. Nu twee jaar later zijn ze nog steeds bezig met de herbouw. Ik heb geen idee hoe lang ik met haar heb zitten praten, maar het was goed. Een half uur later loop ik door het dorp en inderdaad overal wordt nog gebouwd. De enige winkel is herbouwd en open, dus kan ik inkopen doen. Daarna weer verder. Inmiddels is er van de bewolking weinig meer over dus weer heet, maar wel wat meer schaduw. De Kocher laat ik achter me en volg nu de Bühler helemaal omhoog tot de waterscheiding tussen de Kocher en de Jagst. Door de vroege start heb vandaag veel km gemaakt 33.1 eigenlijk teveel, maar nergens een overnachting en ook geen goede plek voor mijn tent. Uiteindelijk heb ik een plekje gevonden net na Klein Altdorf. Geen bier vandaag en eigen voer. Morgen weer een dag met nieuwe kansen.

Tot morgen.