2018-06-06

Gisteravond door een van de de gasten een teek van mijn rug laten verwijderen. De eerste op mijn tocht, voor zover ik het kan beoordelen geen gevaar voor Lyme. Het was wel de aanleiding voor een gesprek. De man dacht dat ik schrijver was, omdat ie me in mijn dagboek had zien schrijven. Hoewel ik er wel eens over denk om mijn levensgeschiedenis te schrijven, is het er nooit van gekomen en zal dat ook niet gebeuren denk ik. Wie zit er op te wachten. Mijn dagboeken zijn publiek openbaar en dat is genoeg. Ik zit nu in Dillingen aan de Donau na weer 22 hete kilometers. Ik slaap aan de Donau, maar ik heb het nog niet gezien. Eerst een bier en dan naar het Gasthof, want dat gaat pas om vier uur open. Ik heb besloten hier een rustdag te nemen er is een buitensportzaak dus kan ik gas en droogvoer in slaan en een beetje op adem komen. De hitte is slopend. Van morgen ging ik om half acht op pad en toen was het al 17 C, geen zuchtje wind en de zon kwam nauwelijks over de heuvels heen. Dat wordt nog wat in Italiƫ. Ik kan vast wennen, hopelijk is het daar niet zo vochtig. Maar ik moet bij de dag blijven, morgen is altijd een dag vanaf nu. Straks verder nu eerst het tweede biertje (voor mijn andere been).

Inmiddels ben ik op het slaapadres. Het is op de camping en een soort jeugdherberg twee stapelbedden een douche en een wc, maar wel voor mij alleen twee nachten. Ik denk dat ik in mijn thermoliner slaap, want weer zo’n donsdek trek ik niet met deze temperaturen. Wel vandaag kleren wassen en ik heb gedouched heerlijk schoon dus.

Zoals je kan zien stelt de Donau (de grote moederrivier) nog niet veel voor hier en is zeker niet blauw. In Wenen is het misschien anders, maar daar kom ik niet.

De avond heb ik doorgebracht met een australier, die hier aan het fietsen is en een duitser ook op de fiets. Erg mooie gesprekken weer en een heel gezellige avond. Ze slapen in de tent hier op de camping morgenzijn ze weer weg. De duitser gaat terug naar huis, de australier verder langs de Donau tot aan de zwarte zee. De australier is 64 dus daar is meer onderling begrip de duitser is nog een stuk jonger. De duitser heeft ook de Camino gedaan, jullie begrijpen dat dit een gouden avond was voor me. Als klap op de vuurpijl begint het ook nog te regenen en onweren, misschien koelt het nu ook wat af.

Morgen een rustdag alleen wat inkopen doen en dan wassen en luieren. Ik ben er aan toe.

Tot morgen.