2018-06-07

Vandaag een rustdag, zoals al aangekondigd. Evengoed ben ik om 6 uur wakker. Ik draai me nog een keer om. Om zeven uur weer wakker, ok eruit peukje roken en Bouma lezen. Heb ik nog niet eerder vermeld denk ik, maar de dag begint met de dagoverpeinzing uit het spirituele dagboek van Bouma – Als een boom in de aarde. Iedere dag een nieuw stukje, soms zeer toepasselijk, soms ook cryptisch voor mij. De duitser is aan het inpakken en de australiĆ«r is nog in dromenland. Ik neem afscheid van de duitser en duik weer in bed. Nu word ik om elf uur wakker en dat is beter. Aankleden en de stad in om te eten en boodschappen te doen. Het eten lukt, maar de boodschappenlijst wordt maar ten dele vervuld. Geen gas en geen vriesdroog maaltijden. Wel een nieuwe scalpel, dus ik kan weer aan mijn stok knutselen. Heerlijk, want ik heb de hele dag de tijd. De rest van de middag breng ik door aan de Donau. Lekker snijden aan mijn stok. Een leuk gesprek met twee jonge mannen, die nieuwsgierig zijn naar wat ik aan het doen ben. Leuk, kinderen zijn nog zo open en ongeremd. Vraag en je krijgt antwoord. Loes is inmiddels thuis aangekomen en ik krijg een filmpje van de tuin opgestuurd. Dat ziet er goed uit. Niet meer zo kaal, overal groen en bloemen. Vanavond Cafe St. jacques dus ze kan haar verhalen meteen kwijt en daarna lekker eten bij PacoPerBacco met Inge. Een goede thuiskomst denk ik.

Ik eet hier op de camping en zit lekker aan het bier. Morgen weer verder. Ik heb er weer zin in, zo’n dag rust is nodig van tijd tot tijd, maar hij duurt zo lang.

Tot morgen.