2018-06-08 Adelsried

Daar zijn we dan weer. De rustdag heeft zijn vruchten afgeworpen. Om kwart voor zeven op pad. Het is lekker fris en bewolkt. Dat zorgt dat het tempo er lekker in zit. Het jammere is dat de spits van het woonwerk verkeer ook in volle gang is en ik loop op het fietspad naast de weg. Tegen half negen is dat voorbij en keert de rust terug. Tijd voor ontbijt, want ik heb alleen nog automatenkoffie op. Ik heb inmiddels al weer zo’n negen km gelopen, dus ik lust wel wat. Als ik zit te eten, komt het nederlandse echtpaar langs en knopen nu wel een praatje aan. Grappig de verschillende benadering. Hij zegt er komt zodirect een klim van 300 meter aan van 10% en daarna nog een van 700 meter van 8%. In het algemeen ben ik niet zo ge├»nterresseert in dat soort info, de inspanning wordt er niet meer of minder van. We klimmen wel de Donauvallei uit, maar wat blijkt hij heeft het over de weglengte en niet over de hoogte meters. Uiteindelijk is het dus maar 40 meter klimmen. Ik vond het al raar, want nergens zijn nog echte bergen te zien alleen golvend land. Spraakverwarring dus. Inmiddels is de zon toch door gebroken en wordt het weer warm. Veel rusten dus. In Welden kan ik koffie drinken en wat eten. Het is half een. Ik zit op 20 km dus de vraag is loop ik door. Adelsried is de volgende plaats 8 km verderop, maar ik heb nog de hele middag, dus toch maar verder, ik kan altijd nog beslissen om in de tent te slapen. Bij de bakker krijg ik nog wat croissants voor onderweg. Ze wilden me een brood geven, maar ik legde uit dat dat 800 gram weegt en dat ik daar niet echt op zit te wachten. Gesterkt dus weer op pad. De mensen, die je onderweg ontmoet drukken allemaal hun respect uit voor mijn tocht en voor mijn moed. Vooral dat laatste vind ik grappig.

Onderweg kom ik steeds waarschuwingen tegen voor de eikenprocessierups, maar ik zie er geen een. Is het preventief of staan de borden er gewoon nog steeds. Geen idee. Na 29.5 km ben ik in het enige hotel in Adelsried en zit lekker gedouched aan het bier. Augsburg is minder dan 20 km hier vandaan, dus als ik morgen doorloop kan ik daar misschien nog gas enz krijgen. Ik ga het meemaken.

Tot morgen

Ik kwam nog een bekende collega met een bult op zijn rug tegen