2018-06-10 Graben

Het helpt om een paar goede beschermheiligen te hebben. Op dit moment lig ik in mijn tent terwijl het onweert en dondert om me heen en het regent pijpestelen. Na Kleinaintingen begon de lucht te betrekken en kreeg ik een eerste regenbui, die viel wel mee en het leek erop dat het onweer wegtrok, dus besloot ik toch door te lopen. Langzaam werd ik ingesloten door een steeds donker wordende lucht en het rommelde. Bij een kruisbeeld is een mooi gemaaid stuk gras en er staan banken. Graben is nog 1.3 km weg, maar ik denk niet dat ik dat droog haal, dus snel de tent opzetten. Als ik alles droog binnen heb breekt de hel los. Dank U goede geesten. Voor vandaag zit het er op. Het is nu bijna half drie en ik heb 26 km gelopen. Vanmorgen om 8 uur vertrokken, na een nacht in coma gelegen te hebben op een bloedhete en benauwde kamer. Leve de luxe. Het is buiten nog fris, maar ook vochtig. Gelukkig gaat het eerste stuk nog door het bos en dat is goed te doen. Ik kom voor het eerst de markering van de Via Claudia Augusta tegen. Later gast de route over een fietspad langs de weg. Niet leuk, dus ik maak een ommetje weg van de weg. Pluspunt is dat ik tegen elf uur langs een Biergarten kom, die open is. Een mooie gelegenheid om te rusten en bier te drinken, wel alcoholvrij, want anders ben ik niet meer vooruit te branden in de inmiddels brandende zon tussen de mais en roggevelden. Onderweg nog een praatje met een paar fietsers op de Via Claudia Augusta. Zij fietsen naar Verona. En dan kom ik op het punt waar het verhaal begon.

Inmiddels is het onweer overgetrokken en lig ik te zweten in de tent.

Tot morgen.