2018-06-14 Füssen

Wat een heerlijke dag weer. Als ik opsta is het droog en het zonnetje prikt tussen de wolken door. Ik heb weer prima geslapen na een vermoeiende dag, maar ik ben er weer helemaal klaar voor. De temperatuur is aangenaam en ik ben in een relaxedte bui. Ik zal niet zeggen dat ik vooruit spurt, maar langzaam gaat het ook niet. De bergen trekken en voor het eerst in dagen kan ik ze ook zien en voelen. Tot nu toe werden ze door regen en wolken afgeschermd. Prachtig gezicht jammer dat de milka koeien met Urlaub zijn anders was het perfect geweest. Vandaag ook meer fietsers op de weg, de lafaards, nee niet echt hoor, ik zou ook niet gaan fietsen met rot weer, trouwens zo wie zo niet gaan fietsen. Ik loop al snel langs de Forgensee, maar er is geen see. Het stuwmeer is leeg wat een bizar gezicht is en een strop voor de touristen industrie hier. Het wordt alleen vol gelaten van 15-06 tot 30-09. Er is te weinig wateraanvoer voor de krachtinstalatie waar het voor aangelegd is. Dat wordt nog hard werken vannacht om het vol te krijgen. Onderweg is er koffie heerlijk, dat is het voordeel van tourisme er zijn veel voorzieningen. Ook veel verlaten stukken: zeil en kano verenigingen. Je kunt wel wandelen op de bodem van het stuwmeer, wat ook leuk is natuurlijk. Het meer bestaat pas sinds 1954. Tegen een uur loop ik Füssen binnen. Veel lawaai. Eerst naar het VVV voor een stempel en info over overnachtingen. Ik loop door de altstad en ga eerst maar eens eten. Hoe luxe kan pelgrimeren zijn: Forel van de grill goede wijn erbij en koffie toe. Daarna op stap naar het hotel. Onderweg kan ik ook nog gas kopen en steradent. Ik ben helemaal klaar voor Oostenrijk morgen. Op naar de Reschenpas. Jullie moeten je wel realiseren dat ik al ruim 800 meter boven jullie loop dus nog maar een kleine 700 meter omhoog over 150 km. Het klinkt altijd erger dan de realiteit die het is.

Tot morgen.