2018-06-16 Lermoos

Een heftig en mooie dag vandaag. Al gelijk bij het vertrek is het klimmen, zo’n 300 meter omhoog naar Ehrenberg Klaus, gelukkig wel door het bos, want het is weer stralend blauw. De tent was ook zo goed als droog toen ik om kwart voor negen wegging. Ehrenberg klaus is een oude vesting, de klaus is feitelijk een tolpoort, die over de pas is gebouwd. Hoog daarboven pronken twee ru├»nes van kastelen, die de zaak bewaakten. Heden ten dagen heeft men een hangbrug tussen de twee toppen gemaakt om touristen te trekken. Ik kan me voorstellen dat het spannend is om over de brug te lopen op 180 meter hoogte, maar ik heb geen tijd voor dat soort onzin en ben zeker niet van plan daar ook nog voor te betalen. Het is wel een trekpleister, want er zijn veel horeca gelegenheden en souvenirwinkels. Allemaal nog gesloten overigens.

Ik heb bij het VVV gisteren alternatieve wandelroutes gevonden en die ga ik nu volgen. Leuk langs een beek, langs de rand van het bos. Regelmatig kom ik koeien tegen, die vrij rondlopen. Het lijkt wel of ik lood in mijn schoenen heb. Het blijft maar steigen en dalen, dus rust ik veel. Aan de beek zit ik zeker anderhalf uur. Het is er zo vredig. Ik zing en snijd aan mijn stok, daar word ik rustig van en zorgt er voor dat ik ook echt rust.

Vannacht heb ik weer een slechte nacht gehad met veel te weinig slaap. Een soort heimwe: ik mis Loes en al die warme mensen om me heen. Het is de prijs voor het avontuur, maar betalen is nou eenmaal niet altijd leuk. Zingen troost me enorm en van het snijden word ik rustig.

De weg gaat weer verder. In Lahn is een cafe open en kan ik wat drinken en eten en dat helpt ook. Na 500 meter steigen en 300 meter dalen loop ik Lermoos binnen. Ik slaap op de camping en heb vanuit mijn tent een schitterend uitzicht op de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland. En dat maakt dan weer alles goed. Ik ben toch een gezegend mens dat ik dat allemaal nog mag meemaken. Morgen weer verder op mijn tocht, misschien de Fernpass ik weet het niet, maar laat me graag verrassen.

Tot morgen
Een kleine aanpassing het blijkt de Sonnespitze en niet de Zugspitze te zijn.