Dat waren nieuwe schoenen toen ik vertrok.

2018-06-18 Immst

Dat had ik toch weer goed ingeschat. Ik was nog niet binnen van het eten of het begon te hozen. Ben ik blij dat ik niet in de tent lag. Het heeft vrijwel de hele nacht geregend, er stond ook geen wind dus viel het recht naar beneden. Maar toen ik wegging was het uitgeregend en waren er af en toe weer blauwe plekken te zien. Het is lekker fris dus dit wordt weer een goede dag. Een tijdlang loopt de route parallel aan de Fernpassstrasse, maar gelukkig buigt die van me af en loop ik heerlijk in het bos. Lekker rustig. Het is weer mantradag, dus ik zing voor mijn vrouwen. Even later stopt er een auto naast me en heb ik een heel gesprek. De man is 46 jaar jachtopziener geweest hier in de regio. Ook hij zoekt de stilte en de rust in Gottes schöne welt. Een profi zoals hij zelf zegt, want hij wordt er nog voor betaald ook. Nu is hij ook gepensioneerd en knutselt aan zijn tuin thuis. Hij is stenen wezen zoeken voor de muurtjes, want dat gemetselde vind ie maar niks en allemaal verschillende kleuren, zodat ie ook nog patronen kan maken. Duidelijk een geestverwant. Heerlijk zo’n gesprek dat had ik wel weer nodig, hoewel ik gisteren natuurlijk ook al weer verwend was.

Daarna weer verder op pad. Het gaat natuurlijk op en neer, dat heb je met bergen. Vlak voor Tarrenz loop ik vast op een opengebroken straat. Ok terug een stuk en omlopen. Kom ik weer op hetzelfde stuk uit, maar dan vanuit een zijstraat. Uiteindelijk leidt een van de arbeiders me over een smal strookje toch nog langs de bouwput en kan ik weer verder. Dank je wel goede man. Een stukje verder is een Imbiss dus koffie en wat eten en weer op weg. Immst is nog maar driekwartier lopen. En daar zit ik dan weer in een gasthof met eigen balkon. Ik heb stempels gehaald bij het VVV en het regent inmiddels weer. Ik ben tevreden met vandaag. Zo zie ik maar weer als je zelf positief bent gaan de dingen een stuk makkelijker en aangenamer. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe wonderen.

Tot morgen.