2018-06-19 Zams

Ik kom langzaam op gang vandaag. Wel om 5 uur wakker, maar weer het bed in en word pas om half acht weer wakker. Bij het mediteren gisteren in slaap gevallen en om 1 uur pas weer wakker. Wat een sterrenhemel hebben ze hier en dan zit ik nog in een stad! En het is stil de autobahn ligt ver genoeg weg om het lawaai niet te horen. Geen wonder dat ik er vanmorgen niet uit kon komen. Het is weer stralend blauw dus heet, maar het is minder erg dan de herrie. Als ik de Inn bereik, weer een nieuwe rivier, die ik ga volgen, loopt de route parallel aan de Inntalbahn. Daar word ik moe van de hele tijd dat lawaai van het verkeer. Bij Schonwies komt er even rust. Het is inmiddels twaalf uur dus tijd voor een lange rust. Ik heb inmiddels 15 km gelopen. Gisteren heb ik in Immst een backpacker, de eerste op mijn tocht door Duitsland en Oostenrijk, aangesproken. Hij is geen pelgrim, maar is met een wandeltocht van ongeveer 2 weken bezig en was op weg naar de camping. Nu kom ik hem weer tegen, op de step nota bene. Hij heeft in Immst voor €5,- een stepje gekocht, dan gaat het wat sneller. Ik moet zeggen dat op dit stuk dat ook zeker waar is. We rusten samen in de schaduw van een boom en praten wat. Hij gaat naar Landeck en dan richting Bregenz om via het Lechtal terug te gaan richting Garmisch Partenkirchen, waar hij woont. Na anderhalf uur nemen we afscheid, hij verder op de step ik gewoon lopend. Er zijn onderweg flinke hobbels te nemen, maar ik zie hem niet meer, dus zal ie het wel gered hebben. Tegen vier uur loop ik Zams binnen. De eerste twee gasthofen, die ik probeer zijn allemaal vol, maar ik vind toch een kamer bij een slager/restaurant/zimmer. In eerste instantie heeft ze alleen een doppelzimmer, masr als ze hoort dat ik pelgrim ben krijg ik toch een kleine kamer, die eigenlijk bij een twee kamer appartement hoort, ook nog voor een redelijke prijs. Daar word ik blij van. Lekker onder de douche, met tegels met de jakobsmusschel en dan het dorp in voor bier. Weer een dag dichterbij Rome. Het is nu nog 60 km naar de Reschenpass dus nog een dag of vier, want ik moet nog 500 meter klimmen in de komende dagen. Morgen weer met frisse moed op weg. Ik ga er komen. Vandaag toch weer 24 km gelopen. Ik vraag me af in hoeverre de GPS me matst door extra km te maken als ik rust.

Tot morgen.