2018-06-21 Kejatansbr├╝cke

Het is vandaag zonnewende, de zomer is begonnen. Dat idee had ik al een tijdje. Gisteravond was de hele lucht dicht getrokken met onweerswolken, maar er is geen spat gevallen in het dal. Boven in de bergen kennelijk wel, want de Inn is verandert van melkwit in modderbruin. Erosie in de praktijk. In de loop van de middag keert de melkkleur weer terug. Ik heb prima geslapen in mijn wijnton, toch leuk om een keer te doen. Ze komen trouwens uit Noorwegen en er heeft nog nooit wijn ingezeten. Het is vanmorgen weer stralend blauw en het was dan ook weer een hete dag. Onderweg een ontmoeting met nederlanders, die met de fiets op weg zijn van Rome naar huis. Het was een leuk gesprek. Ze klagen ook over de hitte, maar zij gaan de koelte tegemoet.

In Pfunds is eten en drinken, dus een lange rust. Het is kwart voor een, dus het heetst van de dag. Een uur in de schaduw met soep en alcoholvrij bier, dat is genieten, met een mooi uitzicht op de koop toe. Ik zit op 17 km, dus ik wil toch nog wel wat verder. Helaas is de markering niet erg goed, dus ik loop in een boog weer terug naar Pfunds. Ik kan het ergste voorkomen, maar toch een stuk voor Jan met de korte achternaam gelopen. Uiteindelijk ben ik er klaar mee, ik kom langs een camping en dat moet het zijn voor vandaag. Dicht langs de weg dus lawaaig. Ik hoop dat ik een beetje slaap krijg, morgen moet er geklommen worden. Het is nog 20 km naar de Reschenpass en nog 450 m omhoog. Laat morgen voor morgen zorgen, nu geniet ik van echt bier in de schaduw. Dat is wat er toe doet.

Tot morgen.