2018-06-23 Burgeis

Tje wat een rotnacht. Het was erg koud en de tent stond tegen een helling. Natuurlijk had ik het vlakste plekje uitgezocht, maar stukken rots onder het gras vindt je pas als je erop ligt. En ‘s avonds alles afbreken en een nieuw plekje zoeken gaat mij echt te ver. Vanmorgen dan ook zeer koud, dus snel koffie drinken, inpakken en wegwezen. Ik heb een mooi plekje voor de steentjes in de pas gevonden en ze daar achter gelaten. Een stukje van mijzelf en van Inge liggen daar nog jaren, na hun reis van 1750 km is het aan hun om weer beneden te komen als zand of gruis. Ik heb er flink tempo ingezet om warm te worden. De zon schijnt wel, maar ik loop in de schaduw van de berg en er staat nog steeds een zeer koude wind. In Reschen kan ik eten en drinken, maar het is zelfs daar te koud om buiten te zitten.

Door de kou ben ik behoorlijk verkouden geworden, de ene niesbui na de andere of het is hooikoorts, want er wordt hier overal gemaaid. In ieder geval is het niet bevoordelijk voor het genieten. Ik heb 20 km gelopen en verwen mezelf met een hotel in Burgeis. De accu’s van de GPS en de powerbank moeten ook opgeladen worden. De route was wel mooi langs twee meren met steeds het zicht op de besneeuwde toppen van de Ortler voor mijn neus. Naast me stroomt een beek, die het begin is van de Adige, die gaat nog wel groeien voor ik afscheid van hem neem, waarschijnlijk in de Po vlakte. Ik hoop dat ik me morgen beter voel.

Tot morgen.