De Sarntaler Alpen

2018-06-26 Merano

Weer een prima nacht achter de rug en vroeg op pad. Het is wolkenloos blauw dus wordt het weer warm. De Adige buldert naast me. Hij is flink gegroeid sinds het begin. Af en toe kom je meet stations tegen de laatste die ik zag gaf aan 1.90 m diep 58,6 kubieke meter per seconde en een temperatuur van 8,6 C. Af en toe zijn er mooie meren net naast de Adige meestal van vis verenigingen, zijriviertjes die afgedamd zijn om een meer te vormen. Ideaal als ontbijtplek. Bankjes in de schaduw. De sproei installaties voor de appels zijn in volle werking, dus opletten als je niet kleddernat wil worden met ijskoud water. De meeste hebben wel een scherm om te zorgen dat ze het fietspad niet ondersproeien, maar dat werkt natuurlijk toch niet aldoor. Ik hoef vandaag niet erg ver, want ik heb besloten een rustdag te nemen in Merano en dat is maar 17 km. Bij Algund is er een stijle afdaling met 6 haarspeldbochten via een zijdal van de Adige, gevolg een prachtig uitzicht over het dal en op de Sarntaler Alpen. Ik had niet verwacht die ooit nog terug te zien. Ik ben hier met Loes op vakantie geweest ik denk in 2003. Het was onze eerste bergvakantie samen. Even voor twaalf loop ik Merano binnen en sta gelijk bij de jeugdherberg. Helaas is deze vol, maar ze hebben wel het adres van een goedkoop pension en ook nog vlakbij. Dus daar naar toe. Lekker douchen, er wordt voor me gewassen en ik kan weer 2 kg kleding naar huis sturen. Warme kleding voor de bergen, die ik dus 1800 km voor niets heb meegesjouwd. Maakt niet uit, ik ben het nu kwijt. Ook nog wat inkopen kunnen doen: schuurpapier en een nieuw mes voor het snijden aan mijn stok. De rest van de middag besteed ik aan bier en mijn stok. Morgen een echte rustdag, dus zal er niet veel te melden zijn, misschien dus geen blog.

Oh ja mijn kleindochter Lucy is vandaag 3 jaar geworden, toen ze geboren werd was ik op weg naar Santiago en had ook een rustdag in St. Aubin de Blaye net voor de Gironde. Toeval??? Nu in ieder geval geen onverwachte geboortes te verwachten.

Tot in ieder geval overmorgen.