Het stormt zowat, maar ondanks de lucht valt er geen regen

2018-06-27 Merano

Vanmorgen ontmoette ik bij het ontbijt nog vier mannen, die hier ook sliepen. Zij komen uit verschillende delen van Duitsland en zijn in de loop der jaren bevriend geraakt. De jongste is 31 en de oudste 53. Zij maken ieder jaar samen een fietstocht. Ze zijn hier terecht gekomen, omdat de fiets van een van hen kapot is en nu gerepareerd wordt. Het leek erop dat ze ook de hele dag zouden blijven, maar de reparatie ging sneller dan verwacht dus zijn ze uiteindelijk toch vertrokken rond het middag uur. Het was een heel leuke ontmoeting, met gesprekken over de wereldpolitiek, hoe ze elkaar hebben leren kennen en over mijn tocht. De vrouw van het pension is ook erg belangstellend en vriendelijk. We hebben een groepsfoto gemaakt, maar die is nog niet bij mij aangekomen jammer genoeg. Verder gebeurt er niet veel op een rustdag, boodschappen doen, eten in de stad, slapen en aan mijn stok werken. Inmiddels is er een nieuwe gast in het pension, maar ik heb nog geen kennis gemaakt. Het blijkt een echtpaar te zijn en er is nog een jong stel bijgekomen terwijl ik lag te slapen. Met geen kontakt gehad, maar wie weet aan het ontbijt.

Een groot verschil met de Camino twee warme maaltijden op een dag en ook nog zeer smakelijk. De Italiaanse keuken stelt niet teleur, alleen de prijs is wat aan de hoge kant, maar dit is een touristisch centrum, dus verderop in Italiƫ zakt dat ook nog wel hoop ik.

Toch nog een heel verhaal voor een rustdag.

Tot morgen.